Kursen är med japanska slipstenar och är anpassningsbar efter dina önskemål, vi lär ut allt från basics till enkelslipat, geometri, polering eller specialiserad slipning utifrån knivstål.
NI får gärna ta med den kökskniv ni vill lära ar att slipa på, annars så finns det alltid knivar här som vi tillgodoser inför kursen. Vi bistår med stenar och övrigt material.
Vi erbjuder kurser både under butikens öppettider samt Före/efter öppettiderna för ett mer privat och ostört kurstillfälle.
Idag | Stängt |
För dig som vill introducera dig till stenslipning och lära dig hur man slipar på japanska slipstenar.
För dig som är erfaren med att slipa på sten och vill börja lära dig polering. En kasumi-kurs går in mer på djupet om hur olika stenar beter sig och hur man ska arbeta för att få en snygg finish på bladen.
Lär dig konsten av att slipa enkelslipade knivar så som yanagiba, Usuba och Deba. Denna slipning kommer sätta press på dig som slipare och ditt tålamod. I kursen så ingår även hur man får en kasumi samt några hemligheter inom japansk svärdspolering.
(Kursen för enkelslipade knivar kan ta upp mot två timmar.)
Varför presterar knivar så olika och vad är orsaken till det? I detta segment så går vi igenom allt gällande geometri och maximal prestanda gällande kockknivar.
Lär dig hur man reparerar och återställer knivar till nyskick efter omfattande skador så som hack eller avbrutna spetsar.
Shinogi
Odengatan 26, 113 51 Stockholm, Sweden
Copyright © 2025 Shinogi - Med ensamrätt.
Drivs av GoDaddy